Breaking the rules

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 16:38

Belangenverstrengeling

De meesten therapeuten hebben een regel: “Niet je eigen familie of vrienden helpen.”

Dit omdat er dan een soort van rare belangenverstrengeling bij zit. Of men zou wel eens niet objectief kunnen zijn. Ook zijn de mensen niet zeker van je kunnen dit omdat ze dan dingen door geven die je al weet over hen, want je kent ze immers al. Dus of het nieuwe informatie betreft is dan de vraag.

 

Regels zijn er om verbroken te worden

Het grappige is dat ik nooit van regels gehouden heb. Wanneer iemand tegen mij zegt; “je mag niet over deze lijn heen stappen”, zei ik; “oh bedoel je deze, sorry”. Eigenlijk spijt het me helemaal niet. Wanneer ik ergens hoor: “De regels zijn…” Hoor ik altijd in mijn hoofd: “Er om verbroken te worden.”

 

Incarnatie sferen

Dit had ik al van kleins af aan en ik begreep maar nooit waarom. Tot dat ik in een spirituele les zat bij Annelies Hoornik en zij over de incarnatie sferen begon te vertellen.

Je hebt zeemeermensen, elementalen, wijzen, geïncarneerde engelen en sterrenmensen.

 

De zeemeermensen

Elke incarnatiesfeer heeft zo zijn eigen karaktereigenschappen en uiterlijkheden. Dit is een studie apart, maar ik zal wat kenmerken van alle sferen benoemen.

Zeemeermensen hebben vaak rood, rossig haar, houden van water en leven daar vaak bij in de buurt. De vrouwelijke zeemeermensen stralen heel veel sensualiteit uit. Nemen geen of nauwelijks verantwoordelijkheid en geven daarom vaak een ander de schuld. Feesten vinden ze ook te gek en doen vaak het licht uit.

 

De elementalen

Een elemental draagt veel aardetinten en de kleur groen valt goed in de smaak. Houden enorm van de natuur en verkiezen dieren vaak boven de mens. Wonen bewust of onbewust in de buurt van water. Daar worden ze heel rustig van. Houden ook van feesten net als de zeemeermensen. elementalen zijn wel verantwoordelijk, maar hebben vaak een blinde vlek voor hun gedrag wat niet helemaal ok is. Houden totaal niet van regels. Zijn vaak leiders en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De beroepen waar veel elementalen in voor komen zijn vaak artiesten en uitsmijters.

 

De wijzen

De wijzen, hun benaming zegt het al, zijn wijs. Ze weten soms zonder het door te hebben heel veel van een onderwerp zonder daar echt in geschoold te zijn. Een wijze verzamelt informatie en weet soms niet eens waarom, maar het kan dan zomaar een dag van pas komen. De wijze heeft het idee dat een ieder de kennis heeft die hij vaak heeft of vind dingen vanzelfsprekend, die niet vanzelfsprekend zijn. Uitspraken zoals; “dat weet iedereen natuurlijk”, zijn kenmerkend voor een wijze. De wijze wil ook graag mensen verbeteren. Ze willen wel naar andere luisteren, maar vaak weten ze het beter. Ook de uitspraak, ‘dat wist ik’, is typisch iets voor een wijzen. De wijze lopen ook vaak in zwart en dragen veel opzichtige sieraden of stenen.

 

De geïncarneerde engelen

Vaak houden deze mensen van bloemetjes of printjes op hun kleding. Ze zeggen snel sorry. Cijferen zichzelf weg en zorgen te goed voor een ander. Als iedereen het naar hun zin heeft zijn de geïncarneerde engelen ook erg blij. Ze houden niet van onenigheid en bij ruzies zeggen ze bij voorbaat al sorry.  Sowieso zeggen ze erg vaak sorry. Ze houden van regels en overtreden deze dan ook vrijwel niet. Ze houden van regelmaat. Een engel is wel gebaat bij de drie r-en, rust, regelmaat en reinheid. Ze zijn vaak wat voller van lichaamsbouw en hebben meestal blond haar en blauwe ogen. Ook zijn ze vaak erg zorgzaam en doen graag alles voor een ander en kunnen zichzelf hierdoor heel goed wegcijferen.

 

De sterremensen

Dit zijn de mensen die veel van hun levens in het sterrenstelsel hebben gehad. Letterlijk een intergalactisch leven hebben geleid. Ze hebben vaak moeite met de aardse dingen. Vaak zijn ze van de gadgets en erg intelligent.  Ze hebben bijna allemaal een oogafwijking en komen vaak uit een moeilijk gestructureerd gezin. Ze hebben weinig vrienden, maar de vrienden die ze hebben, daar gaan ze voor door het vuur. Ze houden van regels en zijn erg gestructureerd. Ze hebben een hekel aan liegen, zijn erg gesteld op de waarheid en erg punctueel. Wanneer je eenmaal iets verkeerds gedaan hebt of over hun grens gegaan bent zijn ze ook echt klaar met je.

 

Tijd

Toen ik dus eenmaal deze kennis opgedaan had, begon ik mezelf ook steeds makkelijker te begrijpen. Nu begreep ik waarom ik nooit op tijd kon komen. Buiten het feit dat men mijn afkomst daar vaak de schuld van gaf, besefte ik me dat ik me gewoon niet zo graag aan regels houd. Inmiddels geven mijn vrienden me altijd een andere tijd op wanneer ik met ze afspreek. Zodat ik in ieder geval op tijd ben.

 

Mijn waarheid

Terugkomende dus ook bij de regel dat je nooit je eigen vrienden of familie moet behandelen is dit iets waar ik niet in geloof. Ik begrijp het gegeven, maar ik geloof dat stellingen jouw eigen waarheid kunnen worden. Zo ook deze en dit is in ieder geval niet mijn waarheid. Het grappige is dat in het begin mijn vrienden wel eens de draak staken met wat ik deed. Niet heel heftig, maar ze maakte er wel eens een geintjes over.

 

Eigen verandering

Het mooie hiervan was dat degene die dit deden uiteindelijk altijd de gene waren die super gevoelig waren en toch ook een behandeling bij mij boekten. Als ik niet achter mijn eigen producten stond hadden mijn vrienden en de mensen nooit bij me gekomen. Wanneer je in je eigen product en kennis gelooft, voelen andere dat ook. De beste verandering is je eigen verandering.

 

Practice what you preach

Wanneer jij in jezelf gelooft en practice what you preach, gaan mensen vanzelf een verandering in jou zien. Dat is vaak de beste overtuiging. Je hoeft mensen niet te overtuigen van je kunnen, wanneer ze in jou die verandering of positiviteit zien, is dat vaak heel aanstekelijk. Mensen willen dan meer weten over hoe je die verandering bij jezelf teweeg hebt gebracht en dat is vaak de mooiste manier om ander met jou mee te laten veranderen.

 

Zenuwachtig en emotioneel

Zo heb ik laatst iemand behandeld die mega dichtbij stond. Ik was nog nooit zo zenuwachtig en emotioneel geweest. Dit kwam zo dichtbij. Ik dacht kan ik dit wel en moeten we dit wel doen? Moet ik die persoon niet naar iemand anders doorverwijzen?

Waarom kwam die persoon nu op mijn pad.

 

Mogelijkheid om te groeien

Lang leven het spiegelen. Wanneer jij dingen verwerkt hebt of je zit ergens nog middenin,  zij het ook vaak de mensen die bij jou op je pad komen met dezelfde lessen. Dit geeft beide partijen nog meer mogelijkheid om te groeien. Of om elkaar te helpen indien de een de stukken al gemeesterd heeft.

 

Ik had dit stuk al gemeesterd

Nu wist ik dus waarom ik juist wel degene moest zijn die deze persoon kon helpen, ik had de stukken al gemeesterd. Op deze manier kreeg ik een verdieping op dat stuk wat ik al gemeesterd had en kon ik die persoon des te beter helpen. Ik was zo dankbaar voor het vertrouwen in mij en de lef die ik getoond had. Wanneer je dingen eng vind gaan je kindsdelen zich opspelen.

 

Je kindsdelen

Die kunnen bij alle nieuwe stukken in je leven dan enorm gaan protesteren. In allerlei vormen die je je maar kan bedenken. Vaak moet je dan even tegen jezelf praten en jezelf veiligheid en erkenning geven. Echt zeggen “ik hoor en ik zie je”. Zodat je je kindsdelen, bestaande uit kind, puber en jongvolwassene dan hebt aangevuld en aangesproken. Kortom net zo lang blijven aanvullen met de boven genoemde positiviteit zodat ze weer rustig zijn en jij je doel kan voortzetten.

 

Mijn gevoel

De sessie was echt te gek, verhelderend en mooi. Het is zo gaaf om mensen met een big smile en vol zelfvertrouwen de deur uit te zien gaan. Terwijl ze semi gebroken en negatief binnen kwamen. Ik ben blij dat ik van jongs af aan alle regels heb gebroken en altijd naar mijn gevoel geluisterd heb. En dat mijn elemental gedrag dit zo teweeg heeft gebracht. Zeg nou zelf, een ander iets geven waar ze gelukkig van worden is toch een van de fijnste dingen die je kan doen.

 

Just by breaking the rules

En dit alleen maar door regels te breken. Ik zeg ik ga hier nog even mee door. Wat een ander er ook van vindt. Laten we door te geven ons zelf maar weer eens vinden. Just by breaking the rules.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.