Niemand wil anders zijn... toch?

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 14:29

Niet anders willen zijn

Voordat ik mijn praktijk begon vertelde ik mensen nooit iets over mijn spiritualiteit. De mensen die dicht bij me staan of waar ik diepere gesprekken mee voer dan hoi en dag wel. Die wisten wel van mijn gaven af. Ik durfde er in het begin niets over te vertellen omdat ik gewoon niet anders wilde zijn dan andere mensen.

 

Alle gekheid op een stokje

Je hebt namelijk op het gebied van spiritualiteit drie verschillende groepen. Dit om maar even lekker mensen in hokjes te plaatsen. Eindelijk doe ik er dan ook een keer aan mee. Wat heerlijk, zo voelt dat dus ;). Nee, alle gekheid op een stokje.

 

Spiritueel en aards niveau

Soms heb je van die dagen en dan wil je mensen een beetje kietelen en ga je de gesprekken niet uit de weg. Dan vertel ik dat ik coach op spiritueel en aards niveau ben. Er zijn dan mensen die dat gelijk heel interessant vinden en stellen echt heel veel leuke interessante en soms wat aparte vragen. Maar die zijn echt oprecht geïnteresseerd.

 

‘Bijzondere’ ervaring

Vaak komt het dan naar boven dat zij zelf ook ‘bijzondere’ ervaringen hebben meegemaakt. Dan komt het ene bijzonder en gevoelige verhaal na het andere naar boven. Ik vind het super leuk om deze groep mensen dingen bij te brengen. Vaak gaat er ook een stukje angst weg en wordt de grootste nieuwsgierigheid gestild.

 

Een groep die enorm bang is

Je hebt ook een groep die enorm bang is en er niets van wil weten. Sommige willen er helemaal niets over horen en al helemaal niet over praten. Soms zeggen ze nog net mompelend; “ja niets naar jou toe hoor, maar de rillingen lopen al over mijn rug als ik er iets over hoor”. Deze groep heeft vaak iets meegemaakt waar ze zo van geschrokken zijn en niet kunnen verklaren. Dit zijn vaak de denkers, zij willen alles rationeel maken en verklaarbaar. Tsja, dat gaat niet altijd, want zoals we allemaal beseffen is er echt wel meer tussen hemel en aarde. Dat is het enige wat ze wel toe geven, maar nee, het is eng of raar en niet verklaarbaar, dus let it be.

 

Super gevoelig en sensitief

Dan de andere subgroep van deze groep. Dit zijn de mensen die super gevoelig en sensitief zijn. Niet dat de hierboven genoemde groep dat niet is, maar geven het minder snel toe. Vaak zijn dit ook mensen die een spirituele ervaring hebben meegemaakt maar schamen zich ervoor. En ontkennen het of willen er niet over praten. Luisteren vaak wel en je ziet ze dan mee knikken of lachen maar worden heel stil. De ‘ik wil wel, maar durf niet’ groep. Want stel je voor wat de rest van de mensen wel niet over je denken of zeggen.

 

Mambo Jambo

De derde groep zijn de mensen die er totaal niet in geloven. Sommige mensen geloven nergens in. Andere mensen vinden het zweverig of gek. Sommige noemen het zelfs mambo jambo. Dat heb ik altijd een heel grappig woord gevonden.

 

Deden voornamelijk beleefd

Anyway in het begin kende ik heel veel mensen die er niet in geloofden. Ook in mijn vrienden- en familiekring. Als ik eens iets over spiritualiteit zei, deden ze voornamelijk beleefd maar ik voelde, zag en hoorde helaas ook dat ze me niet serieus namen. Dat vond ik in het begin natuurlijk wel vervelend, maar later liet ik dat los.

 

De meest ontvankelijke groep

Het is natuurlijk altijd moeilijk wanneer iemand van je familie of je vrienden een beetje lacherig doet, over iets waar je misschien zelf ook nog niet echt mee over weg kan. Het grappige van deze groep is vaak wel, dat dit de meest ontvankelijke groep is. Nu denk je vast hoe dan? Ze geloven nergens in en maken je nog net niet belachelijk. Dat is het mooie ervan. Omdat ze niets verwachten, laten ze het ook volledig gebeuren. Ze weten niet wat ze kunnen verwachten of wat ze precies moeten doen. Ze geven alleen maar toestemming voor de sessie en dat is genoeg.

 

Juist niks verwacht

Wanneer ik mensen behandel die al vaker een ervaring hebben gehad, zijn de verwachtingen ook heel hoog. Wat logisch is, ze weten wat er kan gebeuren. Maar de mensen die er niet in geloven, die verwachten ook niks en dan ben je juist het meest ontvankelijk, omdat je juist niks verwacht. Het mooie is wanneer je ergens voor gaat, ga je jezelf ook steeds meer omringen met gelijkgestemden. In mijn geval waren er onbewust toch al veel gelijkgestemden om me heen. Maar nu was ik gelijkgestemd met hen. Zoals je de spiegel ziet, zul je hem ook ervaren.

 

Ik ben geen circuspony

Daarbij leerde ik dus hoe normaler jij doet over de gaven die je hebt, zo zullen anderen jou ook behandelen. Natuurlijk als je erover verteld, zijn er soms mensen die je willen uitdagen. In de vorm van: “Nou wat denk ik dan?”, “of Vertel eens iets over mij?” In het begin wilde ik me daar natuurlijk wel eens in laten verleiden. Tegenwoordig denk ik; ‘ik ben geen circuspony, als je een sessie wilt kom dan vooral een keer langs’.

 

Bang zijn om

En dit is nu het voorbeeld van spiritualiteit, maar ik denk dat als we goed naar de essentie van mijn verhaal kijken. Dat het erom gaat dat we allemaal wel dingen verbergen of niet willen delen, omdat we bang zijn om anders gevonden te worden. Bang zijn om bij een minderheid te horen en dat is best eng… toch? Of bang zijn om afgewezen te worden, wat ook niet prettig is.

 

Don’t get me wrong

We leven natuurlijk al in een keiharde wereld waarin pesten, discrimineren en segregeren de normaalste zaken van de wereld waren. Ik zeg bewust waren, want ik geloof erin dat we met zijn allen een enorme bewustzijnsshift aan het maken zijn. Don’t get me wrong, we zijn er nog niet. Maar iedereen voelt dat er dingen aan het veranderen zijn.

 

“GTST”

Ook is het te zien, althans waar eerst de meeste commercials en series op ‘GTST’ na voornamelijk de blanke maatschappij weerspiegelde. Zien we nu steeds meer verschillende kleuren samenstellingen zoals ik die herken uit de samenleving waarin we hedendaags leven. Het mooie vind ik ook dat er niet alleen maar donkere mensen met donkere mensen een stel vormen, maar dat er nu ook interraciale combinaties worden gemaakt. De kinderen zijn prachtige mixen van beiden werelden.

 

Sodom en Gommora

Natuurlijk is er ook nog steeds een hoop Sodom en Gommora. Zien we mensen die het normaal vinden om niet te hoeven werken voor hun geld, maar liever mensen beroven. Vermoorden kinderen elkaar omdat ze ruzie hebben, over wie de tofste gangster is. Name it je kan het zo gek niet bedenken.

Waar yin is zal altijd yang zijn anders is de balans weg. Misschien zijn de voorbeelden die ik net geef wel heel extreem om duidelijk te willen maken dat we nog op zoek zijn naar een harmonieuze yin en yang.

 

Echt niemand die anders wil zijn…

Maar als ik nu met mijn ongelovige vrienden en familie kan praten over mijn spirituele ervaringen. Mensen die angst hadden voor spiritualiteit nu zelf readingen en healingen geven. Geloof ik ook dat de wereld zich zal beteren. Uiteindelijk is er toch echt niemand die anders wil zijn dan de gelijkgestemden… toch?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.