Own 2021

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 20:47

Jawel, de countdown is begonnen naar het nieuwe jaar. Alle flashbacks komen je tegemoet. Daarom wil ik jullie sowieso als eerste allemaal bedanken voor het lezen van mijn blogs en de mooie feedback daarop. Ook op de podcast, die door jullie enthousiasme nu op 3 verschillende media te beluisteren is, Spotify, Soundcloud en Itunes. Dankjewel voor jullie enthousiasme, belangstelling en vragen. Dit motiveert mij om volgend jaar door te gaan met de blogs. Dit is voor mij al een mijlpaal die ik bereikt heb. Soms dacht ik wat moet ik nu weer schrijven of zeggen. Maar ik tune-in en het gaat vanzelf. Maar het motiveerde me om te lezen dat jullie er wat aan hadden, wat ik schreef of zei. Dus nogmaals mijn dank is groot.

 

No judgement

Nu dan het nieuwe jaar en alles wat jullie dit jaar achter je kunnen laten. Wat heb je wel bereikt, wat niet? Wat was het een enorme struggle of heb jij er alles kunnen uithalen? Het mooie is dat je de mensen ziet die erg creatief zijn geworden en actie hebben ondernomen en de mensen die toch als slachtoffer uit de verf gekomen zijn. No judgement what so ever gewoon een feit. Natuurlijk heeft iedereen andere verantwoordelijkheden hierbij. Dus zo is het best zwart wit gezegd, maar jullie kennen me soms hou ik van prikken.

 

Mijn zwakte en mijn kracht

Haha heerlijk waarschijnlijk schop ik nu heel wat mensen tegen hun schenen. Vergeet niet dat ik ook één van de mensen was die compleet haar functie niet meer mocht en kon uitvoeren van de één op de andere dag. Mijn creativiteit moest ineens mega zijn best doen. Heb ik het geluk dat ik heel veel dingen leuk vind en altijd overal wel iets positiefs uithaal. Wat tegelijk ook mijn zwakte is, omdat ik altijd van alles leuk vind. Maar nu is dat zeker mijn kracht geweest.

 

Zekerheden, onzekerheden en mogelijkheden

Maar ik zou je graag door een andere bril laten kijken. Veel mensen hebben echt enorme tegenslagen gehad. Mensen verloren, mensen moeten ontslaan, zelfs banen kwijtgeraakt met alle enorme gevolgen van dien. Dus ja, ik nuanceer het hier alweer een beetje, ware het niet dat ik erin geloof dat ieder zijn eigen pad heeft uitgestippeld. Met de bijbehorende zekerheden, onzekerheden en mogelijkheden.

 

Crisis, een groot moment voor kansen

Dus in plaats van de vragen; waarom ik? Wie heeft dit bedacht? Moet dit nou echt zo? Kan het nog erger? Zou je beter kunnen vragen; wat kan ik ervan leren? Hoe kan ik hier leiding in nemen? Wat is mijn uitdaging? Hoe moet ik nog creatiever zijn? Is dit eigenlijk nog wel wat ik wil, of zit ik hierin vastgeroest? Ik denk dat een crisis altijd het grote moment is voor kansen. Alleen zijn er weinig mensen die dit zo zien. Ik bedoel echt crisis in alles.  Relaties, werk, economie, geld you name it. Juist wanneer er op een van die vlakken een crisis is, betekent dat “zie de mogelijkheden!” Wat kan ik veranderen bij mezelf, anderen mensen of de wereld om mij heen?

 

Verandering is goed

Als je een kans ziet, hoe gek die ook lijkt, doe het en wees niet bang. Angst geeft je aan op te letten, niet te stoppen. In één van mijn blogs, spreek ik over de kindsdelen, die zich altijd roeren wanneer je iets nieuws onderneemt, want dat is spannend. En daar houden die delen niet zo van, die willen vaak veiligheid en erkenning en in de oude situaties heb je die veiligheid en ben je al erkend in wat je doet. Dus waarom veranderen? Ik denk dat altijd maar aan ‘The Lion King’ waarin Rafiki de wijze aap tegen Simba zegt; “Verandering is goed”.

 

Excited

Dit gezegd hebbende komt er een nieuw jaar aan. We zijn allemaal zenuwachtig of zoals ik het graag noem ‘excited’ voor wat dit jaar ons gaat brengen. En om toch maar het heft in eigen hand te nemen maken we altijd goede voornemens en daar starten we dan 1 januari mee en zijn we vaak al in maart mee gestopt. Hoe komt dat toch? Als we weten dat we ergens beter van worden waarom gaan we er dan niet mee door? Hetzelfde geldt denk ik omgekeerd, als we weten dat je van roken dodelijk ziek kan worden en allemaal gekke bijverschijnselen kan krijgen waarom doen we het dan toch? Door de ‘Malboro Man’? Nee toch? Neeee!

 

Visualiseren en plannen

Dit heeft alles met visualiseren en plannen te maken. Omdat de nieuwe voornemens nog niet in ons systeem zitten is het nog geen gewoonte. En een gewoonte kun je ontwikkelen door het 10 of 14 dagen achter elkaar, iedere dag minimaal twee keer, te doen. In het begin voelt het als veel, maar na een tijdje zit het in je systeem. Maar je moet jezelf ook helpen door eraan herinnert te worden. Dus soms is het leuk om een doel te gaan maken samen met een groep. Dan heb je elkaar om je eraan te houden. Mijn advies is wel, doe dit het liefst met iemand die het doel wat jij wilt behalen al behaald heeft.

 

Als een kind zo blij

Waarom, vraag je jezelf nu vast af. Nou bijvoorbeeld, ik wil in het nieuwe jaar eindelijk mijn lichaam weer in shape krijgen. Ik dit doen met nog meer gezellige vriendinnen of met een die hard no bullshit coach. Een die niet aan het einde van het rondje rennen zegt zo nu een kop chocomelk met slagroom en een lekker taartje want dit hebben we verdiend. Néé, ik wil iemand die zegt: “Goedzo hierna je havermout met vruchten eten of je bleekselderij partjes”. Ja ik zal die man in het begin niet zo aardig vinden en dat is een understatement. Maar wanneer ik het onder de knie heb en het de uitdaging is om het vol te houden, dan ben ik als een kind zo blij.

 

Level up

Dit geldt met alles zo. Is jouw voornemen om af te vallen, meer geld te verdienen, een goede relatie te krijgen? Level met de mensen die dat al doen, neem iemand als ‘model’ aka ‘level up’. Hoe lief je vrienden ook zijn, zoek iemand buiten je vriendenkring, omdat die vaak niet lief gevonden willen worden maar voor resultaat gaan. Vaak hangt hun naam hierbij aan een stukje ego, wat in dit geval geen kwaad kan. Op die manier behaal jij wat je wilt bereiken en wordt je creatief in jouw weg naar geluk en succes.

 

Maak een plan

Om alles dus te bereiken, maak een plan en plan het in. Schrijf op wat je wilt. Als je schrijft nodig je wat je wilt uit, want waar je je aandacht aan geeft, groeit. Eén van mijn uitspraken is daarom ook: “Where energy goes magic flows”. Dus weet wat je wilt. Schrijf het op. Zie het voor je. Schrijf ook op hoe het eruit ziet wanneer je je doel hebt bereikt. Denk eraan, kies leuke muziek hiervoor uit om op te visualiseren. Zie heat voor je. Lees je wens met muziek hardop en beweeg erbij. Loop, dans, spring, in ieder geval beweeg. Lees daarna hardop voor hoe het is als je het bereikt hebt, daarna ga je door met je dag. Doe dit minimaal twee keer per dag. Maak het een routine.

 

Zet een alarm

Heb je meerdere dingen die je wilt doen. Bijvoorbeeld water drinken, goed ademen, een rondje lopen, iets wat jij wilt toevoegen om beter te worden in wat dan ook. Zet een alarm en plan het in. Op een gegeven moment wordt het een routine. Als je geïrriteerd begint te raken van je wekkertjes dan ben je lekker bezig. Omdat je dan vanzelf begint te beseffen ik wil dit gaan doen. Lach bij alle stappen die je doet en beloon jezelf. Of door jezelf letterlijk een schouderklop te geven, of door iets te zeggen over hoe goed je bezig bent, het maakt niet uit wat, maar beloon jezelf. Door dit systeem ga je het leuk vinden om deze dingen te doen, omdat je dopamine aanmaakt. Onze eigen “happy stof”.

 

Ik beloof het

Dit gezegd hebbende wil ik jullie achterlaten met alleen maar heel veel goeds en dat al jullie plannen, dromen en wensen mogen uitkomen. Weet wel dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Dat alles wat je wilt makkelijk te bereiken is. Maak het een discipline, zodat het in je systeem komt te zitten zodat je niet ergens aan begint en ergens weer afhaakt. Het leven is zo mooi als jij ermee omgaat en wat je ervan maakt. Laat het niet van het lot afhangen. Leer, geef, neem, deel en ontvang. Je moet tenslotte je eigen slingers ophangen. Als je dat doet op die manier en met die kennis garandeer ik je dat elke slinger die je ophangt blijft wapperen. Want toeval bestaat niet. Dus Own 2021 en maak er een top jaar van. Ik doe het ook dat beloof ik je.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.