Het universum weet altijd wat het beste voor je is

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 18:21

Het universum weet altijd wat het beste voor je is.

Niet voor iedereen geldt dat je kan zien hoe leuk het leven is. Waar je dankbaar voor mag zijn of wat je leuk vindt. Vaak hebben die mensen totaal geen energie meer en meestal is hun doel ook weg. Geen focus meer waar ze gelukkig van worden of een einddoel om naartoe te leven. Ook nu spreek ik veel mensen die het moeilijk hebben met deze periode. De avondklok, de 1,5 meter afstand, de plunderingen, geen sociale ondernemingen het wordt de meeste van ons allemaal even teveel.

 

The Choose Again methode

Bij de meeste is er begrip voor het waarom, maar de manier waarop is soms even te heftig. Ook ik heb er soms heel even last van en dan relativeer ik weer met de choose again methode of bedenk me dat er altijd mensen zijn die het erger hebben. Niet dat ik daar dan blij van wordt, maar besef me wel dat het altijd erger kan. Zoals de meeste mensen weten, ben ik niet zo goed in tijd. Ik kom nog weleens te laat. Mijn motto: “Tijd is zo aards, in het hiernamaals hebben we geen tijd dus daar leef ik vast mee”. Tsja daar kom je natuurlijk niet altijd mee weg, maar dat terzijde.

 

Mindset

Het is moeilijk te relativeren wanneer er geen uitzicht is op hoe lang dingen duren. De onvrede merk je om ons heen. Mensen gaan zich focussen op allerlei nutteloze zaken en de lontjes worden steeds korter. Het heeft allemaal te maken met je mindset. Ik zeg niet dat je als een kip zonder kop al het nieuws klakkeloos moet aannemen, ik zeg niet dat je moet gaan rellen of je niet aan de opgelegde regels moet houden. Maar doe vooral waar jij je goed bij voelt zonder andere mensen daarbij schade te berokkenen. En gebruik je gezonde verstand.

 

Vrijheid

Besef dat wanneer jij je mindset versterkt je deze situaties makkelijker aan kan. Het heeft natuurlijk ook te maken met het loslaten van de controle. Toen de avondklok in ging, had ik even een kleine paniek. Ja wie denken ze wel niet dat ze zijn, mij mijn vrijheid ontnemen. Ik bepaal toch zeker zelf wel wat ik doe. Ik sprak erover met één van mijn  vriendinnen en begon ineens keihard te lachen. Wat een onzin, wat dacht ik, waar zat ik met mijn mind. Mijn vrijheid afnemen. Hahahaha, ofdat ik onschuldig vastzat op het Robbeneiland en de hele dag dwangarbeid moest verrichten. Ofdat ik door mijn afkomst of geaardheid in een kamp gezet werd met de wetenschap daar waarschijnlijk niet levend uit te komen.

 

Weer terug naar af

Nee niets van dat is aan de orde. Wanneer je dan beseft dat je nergens naartoe gaat om negen uur ‘savonds, het meer het idee is dat iemand anders voor jou beslist. Beslist wat jij wel of niet mag doen en ook wanneer je dit mag doen. We mogen niet knuffelen, niet met onze vrienden en familie bij elkaar komen en we kunnen ook nog eens niet uitgaan om te relaxen en socializen. We mogen even helemaal niks. We moeten weer terug naar af.

 

The law of attraction

Dat is nou precies wat er moet gebeuren. We worden weer gereset. Dat is wat ik geloof dat er aan de hand is. Ik zeg niet dat dit de waarheid is, maar wees even open minded en laat je gedachten hier gewoon eens over gaan. Als we naar The law of attraction kijken, gaan we uit van het principe dat het universum altijd weet wat het beste voor ons is. Ik denk dat we ook wel bekend zijn met het fenomeen, alles gebeurt met een rede. Ik geloof dat de reden van dit alles is dat we met zijn allen veel te ver van onze zielendoelen waren afgedwaald. Dat we niet bezig zijn met het doel waarvoor we op de aarde zijn gekomen. Of ieder geval dat we niet op het pad lopen wat we moeten lopen. Daarom zijn we gedwongen om terug naar onszelf te gaan. Naar binnen te gaan, voelen en luisteren naar jezelf, terug naar de basis. Dit om weer terug te komen op je pad, jouw zielendoel. Je doel waar je gelukkig van wordt, de reden waarom je hier op aarde bent.

 

Het universum

Door alle afleiding in de wereld, zoals geld, ego en niet meer aligned zijn met jezelf raak je zo ver van jouw pad. Het universum laat dit niet gebeuren en zorgt ervoor dat wij allemaal een reset moeten ondergaan. Proberen we daar op wat voor manier dan ook onderuit te komen, wordt er wel iets anders verzonnen om ons weer terug te duwen op ons pad. Het universum zorgt links- of rechtsom ervoor dat wij allemaal weer terugkomen op ons pad.

 

Steun

Niet alles is te verklaren wat er gebeurt in de wereld. Maar laten we ervan uitgaan dat het wel in ons voordeel werkt, ook al voelt het niet altijd zo. Vaak krijgen we pas na een tijd het inzicht waarom dingen moesten gebeuren. Het enige wat we tot die tijd kunnen doen is naar binnen keren en aan onszelf werken. Zorgen dat we alle demonen uit onze kast hebben opgeruimd. Dat wanneer onze vrienden, kennissen of mensen die gesteund moeten worden, ook die steun van ons kunnen ontvangen. Dit kan alleen wanneer jezelf een sterke en positieve mindset hebt. Op die manier kun je er ook voor iemand anders zijn.

 

Het universum weet altijd wat het beste voor je is

Ook al lijkt het soms of er dingen niet kloppen, word je er moe en gefrustreerd van, keer naar binnen. Ga terug naar de basis en vindt jouw doel weer. Op die manier weet je ook jouw uitkomst en voel je weer de passie om het pad te bewandelen waar je voor kwam. Besef dat de vrijheid in jouw geest zit en dat kan niemand je ontnemen. Blijf positief, relativeer en denk aan je medemens. Weet dat verandering de leidraad is van het leven. Niets blijft zoals het is, het leven is altijd in beweging en ook dit zal voorbijgaan. Over een tijd kijken we terug naar deze periode en hoop ik dat je de lessen bent aangegaan waar je nu de tijd voor hebt gekregen om die te leren. De tijd is nu met ons, ook al voelt het soms dat hij tegen ons is. Onthoud dan weer die ene  zin: “Het universum weet altijd wat het beste voor je is”.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Tonny Starrenburg
3 jaar geleden

Ik geloof inderdaad wel dat we gereset worden maar niet alleen wij ook is dit een reset voor de natuur minder verkeer op de weg en in de. Lucht daar zal onze aarde van opknappen daar ben ik van overtuigd maar tis moeilijk en we zullen er mee moeten dealen de tijd zal het leren en we leren hier zeker van en zullen straks onze vrijheid meer waarderen alles ging te snel en liepen onszelf voorbij ik merk wel dat iedereen minder gejaagd is alleen wel sneller op hun teentjes getrapt zijn maar ook daar leren we weer van xx Ton