'Bad'ass

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 20:32

Van kleins af aan heb ik altijd al het idee gehad dat ik dingen mis. Daar bedoel ik niet mijn verstand mee, wel het leven. Ik was vrij jong toen ik wist dat ik beroemd wilde worden. Geen idee wat dat precies inhield. Wel wist ik dat ik de hele dag wilde dansen, optreden voor mensen, andere mensen leren dansen en mensen wilde entertainen. Ik wilde de mensen een stukje van mijn geluk, dat ik voelde wanneer ik op het podium stond, meegeven.

 

Extase

Het was vroeger voor mij onbeschrijfelijk om uit te leggen wat ik voelde wanneer ik op het podium stond. De spanning van tevoren, de repetities, de kick wanneer je op het podium staat. De lichten, de muziek ‘ahhh’, ik raakte ervan in extase. Het was niet even een optredentje voor mij, het was of mijn leven ervan afhing. Het was zoooo belangrijk dat daar alles voor moest wijken, zelfs mijn school. Iets waar mijn ouders het niet geheel mee eens waren, maar dat terzijde.

 

Twirlen

Ik weet nog heel goed dat ik vroeger op twirlen zat. De meeste mensen verwarren het als majorette ondanks dat het niet precies hetzelfde is? Nou twirlen is net zoiets, in deze sport maak je met een baton veel gebruik van dans en gymnastische bewegingen op ritmische muziek. Majorette is daarbij vaak gekoppeld aan een fanfare of showband. Eens in het jaar traden we dan op in ons plaatselijke clubhuis Concordia. We lieten dan aan onze familie en vrienden zien wat we geleerd hadden en mochten ook altijd iets anders creatiefs laten zien.

 

Bad

Man man wat was dat altijd een hoogtepunt. Ik weet nog dat ik ‘Bad’ van Michael Jackson mocht doen. Ik ging oefenen met één van de volwassen meiden die heel goed was, maar ik klapte een soort van dicht. Er was geen publiek en ik moest net doen alsof, maar het kwam er niet uit. Iedereen maakte zich een soort van zorgen, inclusief ikzelf. Ik had ineens zo’n last van mijn onzekerheid en dacht ‘nou ik ga het niet doen vanavond’. Gelukkig voor mij was er geen weg terug en moest ik die avond gewoon presteren.

 

Michael Jackson

Mijn vriendin en ik hadden een mooi Michael Jackson outfit gemaakt en toen ik het ‘s-avonds weer aandeed voelde ik me ook echt ‘Bad’. Ik werd aangekondigd, de muziek ging aan, de lampen gingen aan en iedereen zat klaar om mini Miss Michael Jackson te ontvangen. Ik kwam op met de afgesproken passen die ik s’-middags had gedaan. Iedereen juichte me toe en ik ging los, los van wat ik gerepeteerd had. Het leek of de muziek mijn lichaam over nam. Ik maakte de meest stoere moves en deed een behoorlijke impressie van MJ. Ik kwam los van mezelf en los van mijn onzekerheid.

 

Talent

Daar op het podium was ik mezelf, was ik alles wat ik daarbuiten niet was of kon zijn voor mijn gevoel. Op het podium werd ik gehoord en gezien en waren mensen echt trots op me en zagen ze mijn talent. Vanaf dat moment wist ik dat dit echt was wat ik wilde doen voor de rest van mijn leven. Ik wilde deze extase, deze erkenning, dit gevoel elke dag ervaren. Nadat ‘Bad’ zo’n succes was geweest en iedereen vol lof over me sprak, was het een jaarlijks ritueel geworden dat ik iets mocht verzinnen voor de jaarlijkse uitvoering.

 

Fame

Inmiddels was ik zo fanatiek dat ik wekelijks, zo niet dagelijks, met mijn vriendinnen en de kinderen uit de buurt de film Fame ging na spelen. Nou ja het was een soort van verplichting. Sommige vriendinnen hebben nu nog steeds trauma’s van de dansjes die ze tot in den treuren moesten repeteren. Het mooie is dat mijn passie uitgroeide, zang en acteren werden hieraan toegevoegd. De reden waarom ik het zo mooi vind is omdat ik vanaf mijn tweede niets liever wilde dan dit allemaal te combineren. Ik trad in de woonkamer altijd op samen met mijn dwergpoedel Tasja, of alleen als ze niet goed haar best deed. En ineens stond ik in de grote shows waar ik eigenlijk niet eens weet van had dat ze bestonden. Maar ik had een visie; ik wilde dansen, zingen en acteren, hoe onzeker ik buiten het podium was, op het podium kon niemand me iets wijs maken.

 

Liefde en passie

Toen ik ouder werd veranderde mijn liefde voor het optreden niet, maar mijn insteek was anders. Ik wilde niet meer beroemd zijn. Blijkbaar had ik geen idee wat dat woord inhield, maar ik wilde mensen gelukkig maken, een leuke avond bezorgen, mijn liefde en passie met hun delen. Dus van ‘kijk mij eens’, een manier om gehoord en gezien te worden én volledig erkend te worden door de mensen om mij heen, naar ik wil mijn liefde en passie met jullie delen.

 

Soulsearchen

Dit besef kwam na aardig wat soulsearchen. Mezelf afvragen wie ben ik? Wat wil ik? Waarom ben ik hier? Bijna de vijf w’s van het acteren; wie, wat, waar, wanneer en waarom. Dit zijn hele mooie vragen om aan jezelf te stellen en mee aan het werk te gaan als je jezelf wilt ontdekken en niet voor iedereen weggelegd. Want laten we eerlijk zijn, vaak willen we toch helemaal niet de verantwoordelijkheid nemen voor wie wij zijn? De daden die we doen en de gevolgen daarvan?

 

Karma

Nu denk je vast ‘nou ik niet, ik kijk altijd eerst naar mezelf’. Ook wanneer het bijvoorbeeld gaat om ziekte, verliezen, ruzies, scheidingen, werkeloosheid of armoede? Ik noem maar een aantal bizarre voorbeelden. Dit zijn ook wel gelijk heftige voorbeelden, maar laat ik mezelf als voorbeeld nemen en sta even open voor de uitleg waarin ik je wil meenemen. Zoals ik wel vaker zeg, je bent een ziel met een lichaam. Stel nou dat jij als ziel een aantal dingen wilt leren hier op aarde. Heel vaak, als je iets overkomt of als je iets niet zo slim aanpakt en het gaat fout, hoor je mensen zeggen: “Dat is je karma”.

 

Gemeesterde lessen

Maar wat is karma nou precies? Karma zijn niet gemeesterde lessen van een individu die gevolgen kunnen hebben voor het leven en eventueel voor volgende levens wanneer je in incarnatie gelooft. Door inzichten te krijgen waarom je de lessen mag ervaren zoals ziekte, gepest worden, scheiding, armoede oftewel vaak de minder leuke lessen in het leven, kan het zijn dat je ze oplost. Dat je het tegenovergestelde mag ervaren.

 

Wenskind

Om mezelf als voorbeeld te nemen, ik had een hernia en niet een kleintje. Ik kwam in een rolstoel voor zes weken en was totaal afhankelijk van mijn man. Hoe stom het ook klinkt ik had behoorlijk moeite om met hem te verbinden. Dit door mijn verleden als wenskind (pleegkind). Ja je zou kunnen zeggen er zat iets klem of er stond iets scheef. Dat ook, maar we hebben vijf niveaus waar we de lessen op kunnen uitpluizen. Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

 

Verbinden

probleem van mijn hernia was er al langer maar het werkt van buiten naar binnen. Dus van spiritueel, energetisch, emotioneel, mentaal naar fysiek. Wanneer je er dan geen aandacht aan geeft komt het uiteindelijk fysiek aan de orde. Het waarom hiervan is; ‘dat je er dan zoveel last van hebt dat je er naar móet gaan kijken. Ik ging natuurlijk alle stappen langs. De plek waar ik last van had in mijn rug staat gelijk aan verbinding maken. Verbinden met jezelf en met anderen. Ik had nog een klein stukje te gaan zeg maar. Het is natuurlijk best gek dat nu ik de verbinding aan durf te gaan met mezelf en met de mensen om mij heen dat ik zo goed als pijn vrij ben en mijn hernia ook weg is. Ik ben er nog niet helemaal dus moet ik alle boxen dubbelchecken. Maar ik hoop dat je nu begrijpt wat ik bedoel met de totale verantwoordelijkheid nemen voor je leven.

 

‘Bad’ experience

Ook met de corona zijn er veel dingen waar we van mogen leren. Natuurlijk kunnen we ons focussen op de negatieve kanten. Maar waar je energie aan geeft dat groeit. Dankzij de corona mag ik één van mijn andere zielendoelen in mijn leven uitoefenen. Iets wat is ontwikkeld tijdens mijn ‘Bad’experience’. Mensen helpen met hun mindset te veranderen oftewel het resetten van het krokodillenbrein. Zodat zij hun volledige potentieel kunnen leven en op die manier hun wensen en doelen kunnen laten uitkomen.

 

Prosperity

Corona heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat ik een hele lange tijd niet mijn andere zielendoel meer kan uitoefenen. Natuurlijk maakt me dat soms verdrietig, maar ook enorm dankbaar. Waarom? Nou ik heb geleerd weer dieper in mezelf te gaan zoeken waar ik gelukkig van werd. Of dat ik nog steeds op het juiste pad zat met waar ik blij van werd? Ik zat op het goede pad, maar had nooit tijd gehad om mijn andere bedrijf “Prosperity” op te zetten. Daar ben ik dankbaar voor. Maar nu weet ik wanneer het weer zover mag zijn, dat ik nog meer ga genieten van iets wat voor mij soms vanzelfsprekend was. 

 

‘Bad’ass

Dat ik mensen een stukje van mijzelf mag geven. Ik ze mee mag nemen op mijn reis van geluk, passie en liefde. Emoties met ze deel en laat voelen. Ze een moment van bezinning geven en dat ze gedreven mogen worden door extase. Ik kan niet wachten om al deze mooie passies te gaan combineren en met jullie te delen. Want geloof me wanneer jij durft te soulsearchen word je een echte ‘Bad’ass.

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.