Straal je mee?

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 09:10

Hoe kan het toch dat jij altijd zo vrolijk bent? Jij bruist zo van de energie, dat is echt niet te doen. Nou dat is dus mogelijk als je écht kan genieten. Ik heb genoeg angst en ellende in mijn leven gekend, maar toen kwam er een ommekeer. Daarbij zit genieten ook in de kleine dingen. Ik vond dat altijd een vrij gewichtige uitspraak. “Genieten van de kleine dingen des levens”. Of ik al bejaard en oud achter de geraniums zat. Haha nee dat niet, maar inmiddels ben ik echt wel wat ouder en wijzer geworden. Jawel door ervaring leert men.

 

Levenslessen

Het stomme is dat je meestal sneller leert van moeilijke levenslessen dan van makkelijke levenslessen. De moeilijke levenslessen zijn vaak de lessen waardoor jouw leven even stilstaat terwijl de wereld om jou heen gewoon doordraait. Over die categorie heb ik het. Hoe kan dat nou, dat we sneller leren door pijn dan door plezier? Het antwoord is best eenvoudig. Ons brein is nog een soort van krokodillen brein en dat is geprogrammeerd om te overleven en pijn te vermijden. Dus wanneer wij pijn ervaren slaan we dat diep in ons geheugen op en is dat een groot leermoment. Wij willen die pijn overleven, dus slaan we op hoe we die bewuste pijn kunnen voorkomen.

 

Rockbottom

Nog gekker is dat we soms zo diep moeten gaan in onze emoties dat we dan pas het echte leven gaan waarderen. Dáár is mijn kracht ontstaan toen ik voor mijn gevoel echt rockbottom raakte met mijn emoties. Ik denk dat iedereen dat wel kent, dat ene moment in je leven waar alles waar je bang voor bent gebeurt. Mijn grootste angst was om verlaten te worden. Later kwam ik erachter dat het nog dieper zat, ik was het niet waard om geliefd te zijn, maar toen was het angst om verlaten te worden. Dat de mensen waar ik het meeste van hield me zouden verlaten. Of dat het nou uit vrije wil of buiten hun schuld om was dat maakte mijn angst om verlaten te worden niet minder.

 

The Law Of Attraction

Natuurlijk, waar je bang voor bent wordt vaak waarheid. Dit komt omdat ons onderbewustzijn geen ontkenning kan vasthouden. Dus wanneer je zegt ik wil niet verlaten worden, maakt je onderbewustzijn er ‘ik wil verlaten worden’ van. Wanneer je ‘The Law Of Attraction’ kent weet je dat alles waar je om vraagt in een soort van vortex komt. Laten we zeggen jouw ballon met wensen. Mijn angst om verlaten te worden was megagroot en dat zei ik ook vaak hardop. Ik geloof erin dat alles wat je het universum ingooit aan gedachten of wensen naar jouw persoonlijke vortex gaat en bij je komt wanneer je er klaar voor bent. Klaar om te leren, te ontvangen of beide.

 

Verlatingsangst

Voor mij kwam in 2007 zo’n moment. Ik had een relatie die toen op een bizarre manier voor mij overging, in diezelfde periode kreeg ik te horen dat mijn vader keelkanker kreeg en één van mijn beste vrienden besloot om vroegtijdig met het aardse leven te stoppen. Hoe bedoel je, mijn verlatingsangst werd in het kwadraat gevuld. Het rare was dat het allemaal gebeurde en ik me er niet tegen kon verzetten. Ik was in het moment en liet het allemaal over me heen komen. Ik kon me er niet tegen verzetten. Het was wat het was toentertijd. Ik kon mijn vader niet beter toveren, mijn relatie niet herstellen en mijn beste vriendje ook niet terug uit het licht trekken. Ik had ermee te dealen.

 

Cliché

Ik moest me overgeven aan mijn angst en die intens voelen. Ik vond het zo pijnlijk. Of dacht ik dat en viel het uiteindelijk wel mee? Het bizarre is dat ik me nog heel goed een moment kan herinneren in die periode, dat ik dacht: “En wat nu? Mijn relatie is over en niet meer te herstellen, mijn beste vriendje is weg en de kans dat mijn vader het niet overleeft is groot, maar ík ga blijkbaar niét dood. Ik ben er nog steeds. Iedereen kan mij verlaten, maar ik blijf. Het is misschien super cliché, maar je komt alleen en je gaat alleen dood. Dat besef was ineens intens aanwezig. Ik werd even heel groot. Hoe groot die angst eerst in mij verweven zat, stond hij ineens buiten mezelf. De rust overviel me en ik dacht wat er ook met mijn vader gebeurt ik kan dit aan.

 

Zekerheid

Gelukkig heeft mijn vader zijn keelkanker toen overleefd en begon voor mij ook de reis aan mijn zelfontwikkeling. Natuurlijk heeft mijn verlatingsangst nog wel vaker de kop opgestoken. Maar het voelde toentertijd of dat de eerste laag van de ui gepeld was. Elke keer als verlatingsangst omhoog kwam ging ik het aan en dacht ik het is wat het is. Het onzekere gaf me ook een soort zekerheid. Ik was op een andere manier excited voor mijn verlatingsangst.

 

Onvoorwaardelijke liefde

Op verschillende manieren moest ik in mijn leven afscheid nemen van geliefden, situaties en momenten. Inmiddels voelde ik dat mijn verlatingsangst was omgezet naar een dankbaarheid, dankbaarheid dat ik de mensen op mijn pad heb gekregen waarvan ik heb mogen leren en zij hopelijk ook van mij. Ik gezegend ben geweest om mijn biologische -en wensouders tot hun laatste adem te mogen begeleiden op hun sterfbed. Dit was dus mijn grootste angst, maar het leven leerde me om dit te mogen ervaren als de grootste blessing. De onvoorwaardelijke liefde die ik ervaarde, de eenheid de rust en de enorme kracht die toen over me heen kwam is niet te beschrijven. Het leek of hun laatste adem mij een soort van super power erbij had gegeven.

 

Soulsearchen

Vanaf dat moment hoor ik altijd de mooie gezegdes van mijn wensouders. Ik leef alsof het mijn laatste dag is, geniet ik van alles wat er op mijn pad komt, the good and the bad. Wil ik leren, ben ik soms ook echt niet vrolijk maar het duurt nooit langer dan een uur, we hebben al zo weinig tijd. Ben ik blij met de kleinste dingen want die maken mijn leven zo groot. Pak ik mijn demonen aan en laat het geen skeletten in mijn kast worden. Hou ik van soulsearchen om diepere lagen in mezelf en andere te ontdekken en schud ik mijn billen net als een hond die kwispelt. Door je staart te kwispelen word je een blijer mens, kijk maar naar mij hahaha.

 

Straal je mee

Ik meen het, alle clichés zijn de revue gepasseerd maar als je ze serieus toepast wordt je leven een stuk leuker en zal jij het ook zo ervaren. Geniet door te durven zijn. Leef in overvloed en gun het eenieder. Durf vrij te geven en ook te ontvangen zonder schuldgevoel. Leef in het hier en nu, accepteer en leer van wat het leven je biedt. Neem de volledige verantwoordelijkheid voor wat er op je pad komt en voel geen verplichting om je gekozen acties te rechtvaardigen tegenover wie dan ook. Accepteer je onzekerheden, vecht er niet tegen, zodra je dat kunt wordt het een van je zekerheden. Wees met dit alles je unieke zelf en draag met al je talent en je liefde vanuit je hart bij om de wereld mooier te maken. Dat is wat mij dagelijks energie geeft en op die manier kan ik naar jullie blijven stralen. Straal je mee?

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.