Trip down memory lane

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 15:44

Ik had even een week vrij. Nou ja vrij, ik had besloten om mijn grenzen aan te geven zodat ik meer ruimte voor mezelf had om te groeien. Dit hield in dat ik de ‘Monday Blog Day’, ‘Wednesday Podcast Day’ en ‘Prosperity Talk’ zou laten vervallen voor deze week.

 

Practice what I preach

Ik vond het best moeilijk om die grenzen aan te geven. Ik ben nogal toegewijd aan mijn ‘tribe’. Oftewel de mensen die mij trouw volgen en wekelijks bij de ‘Prosperity Talk’ aanwezig zijn, de blog lezen en de podcast luisteren. Waar iedereen overigens vaak ook mooie commentaren bij achterlaat. Ik ben mega dankbaar dat ik die trouwe ‘tribe’ heb kunnen opbouwen. Je snapt dat ik eerst dacht; "Dit kan ik toch niet maken?”. Maar goed, ik wist dat ik s’avonds best brak zou zijn dus ik dacht; niemand heeft daar wat aan. Maar vooral ik niet en als ik zelf niet ‘practice what I preach’ ben ik ook niet meer geloofwaardig. Dus ik heel dapper verleden week zondag een filmpje opgenomen voor de Social Media pagina's. Hop posten en klaar. Zo, iedereen op de hoogte van mijn afwezigheid. Ik was eerst bang dat ik het niet los kon laten maar het ging me beter af dan ik gedacht had.

 

Effortless coaching

Ik had wat anders om me op te focussen; mijn opleiding. Sinds April volg ik een nieuwe opleiding "Effortless Coaching". Zoals de titel al doet vermoeden is het een opleiding die je leidt naar een moeiteloos leven. Jammer genoeg is de weg daar naartoe niet altijd geheel moeiteloos. Zo ook deze week. Op de opleiding leer je dus op een bepaalde manier denken en voelen. In contact staan met het ‘quantum veld’; denken in overvloed niet in tekorten en eenieder krijgt wat hij wenst en wil, om je even een idee te geven.Daarbij leer je ook verschillende technieken om te ‘soul-searchen’. Want als je denkt; "Nou ik heb behoorlijk wat ellende van mijn verleden verwerkt”, well guess again. Dan heb je de “Physical and Emotional Journey” van Brandon Base nog nooit gedaan. En als je denkt dat je dan klaar bent heb je ook nog spookclusters. Of zoals wij ze noemen ghostclusters ipv Ghostbusters.

 

Spookclusters

Spookclusters zijn onverwerkte emoties die je niet bewust op slaat. Maar je onderbewustzijn slaat ze wel op en de enige manier waarop ze te achterhalen zijn, is via een lichamelijk reactie. Je kent het wel; nooit eerder wist je dat je hoogtevrees had en ineens begin je mega te trillen op de 10de verdieping van een flatgebouw. Of je voelt je ineens naar na het zien van een rode auto. We hebben vaak geen idee waardoor het komt maar we willen wel altijd alles begrijpen. Dus we bedenken dan vaak iets anders waar we de schuld aan geven. Op die manier ontstaan er weer andere clusters. Nou een lang verhaal kort; ik dacht vanaf 2016 al bezig te zijn met ‘soulsearchen’ en ‘deepdiven’. Conclusie dan moest ik wel een keer klaar zijn met alle ellende die ik vroeger heb meegemaakt. Ik zeg altijd ‘het is net alsof je een ui afpelt’. Maar tot mijn verbazing zitten er in de uienringen ook nog lagen en die kwamen nu naar boven. Het is echt pittig als blijkt dat alles erbij betrokken is. Je gedachten, alle emoties en je lichaam. Heftig maar wel super werkzaam en alle narigheid wordt op een andere manier opgelost. Op celniveau dat is toch anders dan wanneer je je hart kan luchten bij een psycholoog of welke andere persoon waar je terecht kan voor je onverwerkte emoties.

 

Deepdiven

Ja het was een bijzondere week waarin ik veel, nog resterend uit mijn eigen verleden heb opgeruimd. Ik heb ook veel nieuwe inzichten gekregen en dat is zo te gek. Ineens is je puzzel compleet, met ook nog eens duidelijke antwoorden op elk vraagstuk. Ik vond het altijd al heerlijk om te ‘deepdiven’. Maar dit is toch echt van een ander niveau.

 

Trip down memory lane

Het was een trip down memory lane.

Alles was duidelijk te zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Ik ging vol in de herbeleving en wist niet dat dat echt zo intens kon. Ook al was het hard werken, ik voel me honderd kilo lichter. Voor het eerst voel ik innerlijke rust. Is het stil in mijn hoofd en slaap ik door. En jawel zelfs in het donker en alleen. Het moet niet gekker worden, maar ik ben om. Met liefde volg ik de moeiteloze weg, al is hij misschien niet altijd moeiteloos in het begin, maar zeker wel de moeite waard. En zoals het gezegde zegt “alles wat makkelijk is blijft makkelijk, maar alles wat moeilijk is wordt makkelijk” En moeiteloos voeg ik daar graag aan toe.

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.