Er is niemand zo goed in mij zijn als ik

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 14:46

De afgelopen weken ben ik weer lekker aan het ‘deepdiven’ en ‘soulsearchen’ geweest. Wat heerlijk is, maar dan komt er ook een soort van innerlijke vermoeidheid omhoog waarvan je niet wist dat je die in je hebt. Als je aan jezelf werkt heb je sowieso wel vaker dat je daarna een soort van release ervaring hebt, waardoor die vermoeidheid echt naar buiten kan komen. Ik leg het altijd uit aan de hand van de skippybal theorie. Je kent dat wel, dat je een skippybal of bal onder water houdt en daarna van die spaghetti armen hebt. Dat je nadat je die bal los hebt gelaten je je armen zo gek voelt trillen, maar vooral vermoeid voelt zijn. 

 

Me,myself and I 

De vermoeidheid is er bij mij inmiddels uit gekomen en ik ben weer heerlijk Me, Myself and I. Sterker nog, ik voel me echt een verbeterde versie. Peggylicious de 2.0 versie. Het klinkt echt raar, maar voor het eerst is het stil in mijn hoofd. Néé ik had geen stemmen in mijn hoofd 😉, al zou je dat misschien niet zeggen hahaha, maar ik had altijd drukte, ruis, de aan 1001 dingen tegelijk denkende drukte in mijn hoofd. Bezig zijn met meerdere dingen tegelijk is niet meer nodig. Ik voel me van binnen zen en de fear of missing out is ook weg. Geen idee of die ooit weer terugkomt maar voor nu voelt dit goed. 

 

Unieke Bijdrage 

Tijdens de opleiding zei één van mijn mede studenten iets heel moois en ik dacht ‘dit wil ik heel graag met jullie delen’. Op het moment dat ze die zinnen uitsprak kwam het zo binnen en dacht ik ‘ja dit is het’! We hadden het over de vijf beginselen van groei en hoe we onszelf in de markt konden zetten als Effortless Coaches in een wereld waar coaches tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten. Wij spraken op dat moment over “Unieke bijdrage” en “Veldreferentie”. Unieke bijdrage gaat letterlijk over wie jij bent, jouw unieke jij, je authentieke zelf. Dat dit al genoeg is om onderscheid te maken. Dat iedereen een andere energie, uitstraling en werkwijze heeft. Dat jouw unieke jij datgene is waar de mensen op afkomen. Dat door die gedachte uit te sturen er mensen op jouw pad komen.  

 

Gek geworden 

Dat was voor sommige onder ons nog lastig. Zeker voor de mensen die hele strategische marketing achtergronden hadden. Maar dit heeft natuurlijk ook nog een stukje te maken met het veld oftewel de wereld waarin wij ons begeven en het universum. Dus geloven in overvloed en dat iedereen uniek is en eigen waarde heeft en er voor iedereen genoeg mensen zijn om te begeleiden omdat iedereen juist zo uniek is. Gelijk kwamen de regels “Wat je denkt dat zul je voelen, wat je voelt zul je doen en wat je doet zul je ontvangen” omhoog. Je voelde bij sommige nog wat twijfel, wat logisch is. Het is alsof je ouders zeggen dat een leeuw een poes is en een poes een tijger. Dan denk je ook, die zijn gek geworden.  

 

Brain surgery 

Totdat die ene medestudent dus deze zinnen zei: “Heel gek misschien maar dit schoot ineens door mijn hoofd: Er is niemand zo goed in mij zijn, als ik! En wat ik dus doe, daar ben ik de beste in want er is maar één zoals ik! Ik bedoel het is geen brain surgery, maar soms kan iets wat je al weet echt bewust bij je worden. Dan komt het ineens binnen en valt het kwartje ofzo. Dit was dus zo’n moment dat het iets toevoegde. Dus alles wat anderen ook van mij vinden is prima, want ik weet wat ik van mij vind. Wat anderen ook over mij denken is prima, want ik heb mijn eigen gedachten over mezelf. Wat anderen ook doen is helemaal goed, want wat ik doe is altijd anders omdat ik het ben.  

 

Objectreferentie 

Ik geloofde nooit in concurrentie. Ik geloof al heel lang dat er voor iedereen meer dan genoeg is. Geld, kleding, voedsel, liefde alles, maar wij zijn degene die onszelf wijs maken dat het niet zo is. Wij leven dus in objectreferentie, oftewel wij denken in tekorten. Zijn bang dat er niet genoeg is voor iedereen, hebben negatieve gedachtes over onszelf en anderen. Die negatieve gedachtes blijven we herhalen in ons hoofd dus logisch dat we niet bereiken wat we willen, of denken dat we het niet kunnen. Repetition is the mother of skill! Dit werkt natuurlijk beide kanten op. 

 

Focus  

Dus stoooooop met die negatieve gedachtes, in tekorten denken en het anderen niet gunnen. Maar focus…, Where focus goes energy flows. Dus focus op de positieve dingen om je heen. Schrijf er dagelijks 10 op. Lees ze voor je naar bed gaat en kijk eens hoe jouw wereld veranderd. Geloof in jezelf en weet dat het echt een knop is die je moet omzetten. Vraag het universum om hulp. Stel wel de juiste vragen, wantje weet, je kunt maar beter uitkijken wat je vraagt, voor je het weet ontvang je het. 

Er is niemand zo goed in mij zijn  

Kortom Focus je op de positieve dingen en vraag dus niet om wat je niet wil. Laat de woorden ‘geen’ en ‘niet’ weg. Net als je brein kent het universum, en alles wat daartussen hangt, geen ontkenningen. De woorden ‘geen’ en ‘niet’ kent het Universum, en alles wat ertussen hangt, dus niet 😉. Besef hoe uniek jij bent en dat er maar één jij rondloopt. En hou vooral vast wat mijn collega al zei: “Er is niemand zo goed in mij zijn als ik.  

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.