Love Yourself

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 16:43

Alles is liefde of je het nu wil of niet. We willen graag geliefd zijn of lief gevonden worden. We kunnen houden vanuit liefde, we beschermen uit liefde, zijn bang voor de liefde, we kunnen zelfs moorden voor de liefde en misschien zelf wel door de liefde. Liefde is groots, maar helaas kan niet iedereen die liefde geven en/of ontvangen.

 

Uit liefde

Een tijdje geleden zat ik met een vriendin aan de telefoon tijdens een autorit en we waren lekker aan het kletsen. We hadden het over eerlijkheid, liefde en hoe we nog zwaar in onze ego fase zaten. En hoe we wel ietwat bewust waren maar nog verre van onze bewuste staat waar we ons nu in bevinden. In het gesprek zei ik ook dat ik het zo bijzonder vond dat ik dezelfde dingen zei als vroeger maar dat mensen het nu wel konden horen en accepteren. Ik voegde er gelijk aan toe dat ik dat ik natuurlijk net als toen alles uit liefde zei. Mijn vriendin begon te lachen en stopte vervolgens niet meer voor 20 minuten.

 

Grappig

Je snapt natuurlijk dat ik niks van haar lachsalvo begreep. Ik begon maar wat met haar mee te lachen en vroeg nadat ze me eindelijk normaal kon beantwoorden, wat er nou precies zo grappig was? Ze begon weer met lachen ik vroeg: “Lach je me nou uit?”.

Haar antwoord was: “Nee lieve schat maar je zat nog zo in je ego”. “Wat jij aanzag voor liefde was vrij bot en wel eerlijk maar ook niet geheel ego loos”. Ik denk dat het daarom ook een beetje anders bij sommige mensen binnenkwam”. Daarbij was de zelfliefde ook niet heel groot toch?”

 

Regel 1

Ahum over spiegels en eerlijkheid gesproken. Got to love your friends, right? Ze maakte een goed punt. Eén die ik eerst niet zo had gezien natuurlijk. Maar serieus wat een prachtig inzicht. A; ik zat dus nog veel te veel in mijn ego, had nog van alles te bewijzen tegen beter weten in. En inderdaad ik hield niet van mezelf, sterker nog ik vond het mezelf niet waard. Met al mijn bravoure, om maar gehoord en gezien te worden, verbloemde ik natuurlijk heel veel van mijn onzekerheid. Zoals mijn moeder mij altijd omschreef ‘een grote waffel en een klein hartje’. Alles wat ik zei was waar en had ik gewoon gelijk in. Je kent hem vast wel, regel 1: “Ik heb altijd gelijk”. “Regel 2; ik heb altijd gelijk zo niet treedt regel 1 in werking wat inhoudt: “Ik heb altijd gelijk”. Niets was minder waar, maar goed dat gaf ik destijds niet toe.

 

Zelfliefde

Toch kennen we ze allemaal, van die momenten dat iemand iets tegen je zegt en het ineens binnenkomt. Na haar lachsalvo en ego uitleg, viel het als een bom en begreep ik nu waarom ik nu veel meer, eigenlijk alles, tegen mensen mag en kan zeggen. Mijn reis van wie ik was als jong onzeker meisje, naar nog onzekerdere puber, naar een krachtige jongvolwassen vrouw, die haar eigen kracht niet zag. Naar de zelfverzekerde vrouw die ik nu geworden ben. Door inderdaad mijn bewustzijn te vergroten, oftewel de wereld vijf dimensionaal te bekijken i.p.v. twee dimensionaal, werd er al een andere kijk op mijn leven en het leven ansich gecreëerd. Daarbij kwam ook nog dat bewustzijn van zelfliefde.

 

Spiegels

Dat bewustzijn is iets waar ik heel hard aan heb moeten werken. Als kind zag en interpreteerde ik de wereld anders. Wat logisch is, maar daar is wel mijn verkeerde zelfbeeld of lage eigenwaarde gecreëerd. Zelfliefde klonk als iets wat je kon eten, superlekker dus maar je kan er verder weinig mee, dacht ik. Totdat ik vanaf 2016 aan mijn zelfontwikkeling begon. Tijdens mijn Spiegelcoachopleiding, in 2019, kwamen er natuurlijk meerdere spiegels voorbij waarbij de zelfliefde een enorme spiegel was. Ik begon door het spiegelen steeds meer te beseffen dat het niet de mensen om mij heen waren die niet van mij hielden, maar dat ík niet van mij zelf hield. Ik was degene die diep van binnen mezelf het totaal niet waard vond.

 

Reflectie van jouw binnenwereld

Tijdens het spiegelen leer je dat iedereen om jou heen de reflectie is van jouw binnenwereld. Wanneer iemand jou op een negatieve manier raakt, betekent het dat er bij jou nog iets zit waar je aan mag werken, we noemen dat een ‘negatieve spiegel’. Het tegenovergestelde is ook aanwezig wanneer je tegen iemand opkijkt of iemand bewonderd voor zijn kunnen of zijn, dan heet dit een positieve spiegel. Dit betekent dat wat je bij de andere persoon herkend ook in jezelf zit en je het alleen maar hoeft te erkennen in jezelf. Dus op beide fronten mag je aan jezelf werken. Heerlijk lekker soulsearchen. Wat soms ook best minder is omdat het behoorlijk confronterend kan zijn. Maar als je diep durft te gaan, gaat je leven zoveel mooier en ongecompliceerd worden. Trust me been there, done it, and still doing it.

 

Het hoort zo

Kortom het is nooit te laat om aan jezelf te werken. Nooit te laat om die zelfliefde aan jezelf te geven. Niet omdat het kan maar omdat het zo hoort. Wat ik al eerder zei, als je niet van jezelf kan houden, kun je niet echt de liefde van een ander ontvangen maar ook niet geven. Ik had mega moeite met verbinden. Zelfs zo heftig dat mijn lijf letterlijk ging protesteren. Ik kreeg een hernia waardoor ik 6 weken in een rolstoel beland ben. Ik moest wel leren verbinden, zowel met mijn lichaam als met mijn man. Toch gek dat we al bijna een jaar getrouwd waren toen dit allemaal opspeelde. Zo kun je zien dat je brein en je lichaam, wanneer ze willen, behoorlijk goed kunnen samenwerken.

En ook nog eens heel slim zijn. Gelukkig had ik geen keus om mezelf over te geven aan de situatie. Zoals één van de beginselen van groei omschrijft: “Het is wat het is”. Met andere woorden; je kan heel heftig tegen zo’n situatie ingaan maar je kan het gegeven het beste accepteren en over je heen laten komen. Oftewel loslaten.

 

Love yourself

Mede door het spiegelen, mijn spirituele kennis en ook een aantal hypnotherapie sessies kon ik het aspect zelfliefde gaan helen. Ik heb dit voor een groot gedeelte alleen gedaan, maar ook zeker met behulp van mijn man en vrienden, die mij altijd scherp houden en zeker spiegelen. Komt het altijd direct binnen? Nee natuurlijk niet, ik ben ook maar een mens. Maar zoals ik altijd zeg repetition is the mother of all skill. Wanneer mensen echt van je houden herhalen ze het met liefde. Oh nee, toch niet. Correctie, wanneer jij echt van jezelf houdt zul je beseffen dat er altijd mensen zijn die ook echt om jou geven en je met liefde helpen en je helpen met de lessen uit het leven. Bewust of onbewust blijven ze de inzichten en wijsheden herhalen. Dat is toch waar je vrienden voor hebt? Dus ga er voor en love yourself. Ik doe het sowieso.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.