Geluk is een keuze

Gepubliceerd op 6 september 2021 om 18:12

Geluk is met de domme. Dat ik dan maar heel dom mag zijn, of toch niet? Nee even zonder dolle. Geluk is a state of mind, oftewel geluk is een keuze. Ik vond dit, net zoals wel meer uitspraken waar ik op teruggekomen ben, een hele stomme uitspraak. Totdat ik zo klaar was met mijn onzekerheid en daarmee met de negatieve gedachten die maar steeds door mijn hoofd heen krioelde. Of dat irritante stemmetje wat op repeat stond met: “Je kan het niet, je bent niet goed genoeg, dohom en niet doen”. Daar was ik dus klaar mee en koos ervoor om gelukkig te zijn.

 

Eerste laag

Het scheelde ook al wel dat ik gelukkig ouders had die mij altijd vertelde hoeveel ze van me hielden en hoe goed ze me vonden. Of hoe trots ze op me waren. Ik wist dus wel dat dat stemmetje en mijn gedachten niet klopte maar ik voelde het niet in mijn systeem oftewel in mijn lichaam. Maar net zo’n 30 cm van mijn lichaam af, daar voelde ik wel wat mijn ouders me bijna dagelijks vertelde. Dat is zogezegd ongeveer de eerste laag van je aura. Daar zat een behoorlijke beschermlaag voor, want stel je voor dat ik me kwetsbaar zou opstellen, dat kon wel eens mijn dood betekenen.

 

Drama queen

Dit klinkt misschien inderdaad wat overdreven. Ja ik ben nou eenmaal een Drama Queen. Maar zoals je je misschien nog kan herinneren; van je pubertijd tot en met je jongvolwassen periode is je voorste kwab nog niet geheel ontwikkeld, gieren de hormonen door je lichaam, wil je graag erkenning en overal bij horen. Dat had ik dus ook en ik was nog eens het enige zwarte meisje in een bijna volkomen wit dorp en super sensitief. Op die leeftijd wil je niet anders zijn, nee dan ben je anders. Ook woonde ik bij mijn wensouders en dan is het dealen met de wereld en met jezelf best dramatisch. Trust me! Ik had een hoop dingen te verwerken en lessen in het leven te ondergaan.

 

Verantwoordelijkheid nemen

Maar goed er kwam een omslag toen ik besloot gelukkig te zijn en met mezelf aan de slag te gaan. Dit was niet altijd even makkelijk. Het betekent dat je eerlijk moet zijn en de waarheid onder ogen moet kunnen komen. De verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in je leven gebeurt. Inderdaad voor het goede maar ook voor het minder leuke in je leven. Wanneer je dat besluit, zul je zien dat er iets veranderd in je leven. Je gaat naar een hogere frequentie en dan zal alles wat jij aantrekt in je leven ook naar een andere frequentie gaan.

 

Energie

Ik zal die frequentie uitleggen aan het volgende voorbeeld. We bestaan allemaal uit energie, of zoals we ook wel zeggen een bepaalde trilling. Ik denk dat je het wel herkent wanneer jij heel erg blij bent is dat aanstekelijk, maar dat kan dus ook zo zijn wanneer je chagrijnig bent. Als je altijd in de mineurstemming bent, zul je veel minder mensen om je heen overhouden. Zo’n lage trilling is niet fijn. Het is een zuigende energie. Je herkent het denk ik wel; als jij lekker in je vel zit en er komt iemand naar je toe die heel down is hou je dat even vol maar na een aantal uur begin je toch ook al wat vermoeider te raken of misschien zelfs wel minder blij. Het kost heel veel energie om op die hoge trilling te blijven als je niet sterk genoeg in je vel zit. Terwijl wanneer je vrolijk bent, je aanstekelijker bent, omdat mensen dan graag bij je in de buurt willen zijn. Die vrolijkheid werkt net als de zon. Het geeft je energie, je wilt er de hele dag bij in de buurt zijn en je wordt er blij van.

 

Mindset

Je hebt verschillende manieren om te zorgen dat je energie zo hoog blijft. Maar één van de belangrijkste is toch wel je mindset. De manier waarop je denkt. Inmiddels kan ik in alles wat negatief lijkt iets positiefs zien. Dat heeft even geduurd maar oefening baart kunst. Ook de verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in jouw leven gebeurt oftewel, wat is jouw aandeel in de gebeurtenis. Ook je spirituele hygiëne is belangrijk. Mediteren en jezelf schoonhouden van negatieve energieën van andere mensen. Dit is eigenlijk het schoonhouden van je aura. Je hebt daar verschillende meditaties voor (zie webshop). Goed slapen, eten en drinken kortom een gezonde levensstijl. Jezelf omringen met gelijkgestemde is ook fijn, je hoeft weinig uit te leggen en je deelt dezelfde interesses. Met andere woorden je zit op dezelfde frequentie en dat is heerlijk.

 

Geluk is een keuze

Het is makkelijker gezegd dan gedaan krijg ik vaak te horen wanner ik zeg: “Geluk is een keuze”. Maar ik heb het gedaan en makkelijk is het niet nee, maar dat waren praten en lopen ook niet. Alleen de wil om te lopen en te praten was supergroot. Je kunt jezelf niet eens meer voorstellen dat je deze vaardigheden niet bezit. En zo is het ook met gelukkig zijn. Je kan je jeugd niet over doen, maar je kan wel aan je toekomst werken zodat je die in geluk kan leven. Ik vind het leuk om te werken met anderen maar ook aan mezelf. Want ik zou nooit meer terug willen naar dat onzekere meisje. Ik zie mijn toekomst rooskleurig voor me. Nee ik heb geen glazen bol waar ik in kan kijken. Maar ik ben happy, omring mezelf met gelijkgestemden, zorg voor mijn spirituele hygiëne en geniet van het leven. Door de keuzes die ik heb gemaakt in mijn leven denk ik dat mijn toekomst alleen maar mooier kan worden. Ik hoop dat jij ook kiest voor je geluk, want zoals ik al zei ik ben blij dat ik gekozen heb voor mijn geluk.

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.