Zuivere Keuzes

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 18:37

De keuze is reuze en daarom vind ik het vaak lastig om een goed keuze te maken. Dat is toch best gek als je bedenkt dat foute keuzes niet bestaan. Dat is ook niet hetgeen waar ik moeite mee heb, maar ik vind alles leuk. Nou ja alles, bijna alles en dat is dus ook behoorlijk veel. En ik heb het helemaal wanneer ik ongesteld moet worden of ben. Misschien iets te veel informatie voor de mannelijke lezers onder ons, maar ik heb wel eens gehoord dat mannen ook een soort van periode hebben. Dat is dus ongeveer vergelijkbaar met alle kwalen die er bestaan wanneer je ongesteld bent, maar dan zonder daadwerkelijk ongesteld worden.

 

Keuzestress

Goed, ik dwaal af. Keuzes daar was ik gebleven. Ik zei al er bestaan geen goede of foute keuzes. De woordkeuze goed of fout bestaat dus eigenlijk ook niet, maar anders wordt het wel een heel verwarrend praatje. Je kiest altijd iets waar jij van kan leren dus linksom of rechtsom er bestaat dus geen foute keuze. Je doet op die manier dus de ervaringen op in je leven en leert de lessen die jij op je pad nodig hebt. Het neemt niet weg dat het kiezen van zo’n pad voor heel veel wikken en wegen zorgt. Meestal laat je alle scenario’s door je hoofd heen gaan, zie je ze voor je en besluit je welke dan toch het beste voor jou is. Ik noem dit zelf altijd keuzestress. Die keuzestress kwam bij mij voort uit mijn fear of missing out (fomo). Gelukkig heeft de corona daar een mooie shift in gebracht en heb ik daar geen tot nauwelijks nog last van.

 

Fomo

Ook mijn bezoek aan Judith Mentink van Design A life U Love heeft eraan meegeholpen dat ik betere keuzes kan maken. En niet zozeer beter maar zuiver. Toen ze dat zei dacht ik aan eerlijk en oprecht iets doen zonder bijbedoelingen. Maar dat was het niet, het ging om zuivere keuzes. Ze bedoelde daarmee dat ik keuzes mocht gaan maken die ten goede komen voor mezelf. Dus dat ik geen dingen doe voor en ander. Heel onbewust zit dat vaak in ons systeem. Bijvoorbeeld na een hele week werken en een terrasje pakken om te ontspannen met je vrienden. Na een hel week werken kun je behoorlijk moe zijn, maar dan toch dwing je jezelf om te gaan. Ik deed dat toen destijds door mijn fomo. Er zijn ook genoeg momenten geweest waarin ik een keuze moest maken waarbij ik meer rekening met de andere persoon hield dan met mezelf.

 

Goed genoeg

Ze gaf me een hele goede tip hoe ik kon voelen en oefenen met het gevoel van zuivere keuzes maken. Ze zei: ‘Soms belt iemand je en vraagt iets’, ik ben dan een persoon die gelijk in de startblokken staat om te gaan handelen. Dit is uit oude gewoontes en patronen. Wanneer je heel even wacht met gelijk te doen en gaat voelen of jij dit echt wilt, kun je daarna echt een zuivere keuze maken. Ook gaf ze aan dat je de vraag nog een keer kan stellen aan jezelf; voel je dat je lichaam gelijk in actie komt, dan is het antwoord ‘ja’. Als je lichaam niet beweegt, dan is het antwoord ‘nee’. Ik checkte door iets aan mezelf te vragen waarvan ik wist dat ik het zeker niet wilde. Ging toen voelen waar ik dat in mijn lichaam voelde. Hetzelfde deed ik met iets wat ik wel leuk vind. Dat is voor mij nu een heel duidelijk gevoel waar ik op kan vertrouwen.

 

Beloning

Het mooie is doordat ik zuivere keuzes maak er een aantal dingen veranderd zijn in mijn leven. Ik heb daar een mega voldaan gevoel over. Doordat ik nu bezig ben met mezelf aan te leren alleen nog maar zuivere keuzes te maken, de keuzes die ik maak me veel meer vervullen. De weerstand die ik verwachtte van de mensen om me heen valt daarmee ook weg. En dat vind ik echt het meest bijzondere om te merken. Dat het goed is. Ik ben goed, mijn zuivere keuzes zijn goed voor mij en dat straal ik uit en andere mensen kunnen daar dus niet omheen. Dus dingen doen voor een ander doen is prima. Alleen wel wanneer je het echt wilt en alle dubbele lagen, waarom we het doen voor een ander er dus niet bij komen kijken. De beloning van die zuivere keuzes is dus dat je leven veel meer gaat stromen zoals jij het wilt en zonder weerstand van anderen.

 

Zuivere keuzes

Ik groei hierin en groei gaat bij mij soms ook gepaard met vallen. Dan sta ik gewoon weer op en ga kijken waarom ik viel. Soms merk ik dan dat er buiten mijn pure reactie waaruit ik handel ook nog een andere emotie zit, die de eerste puurheid opheft. Geen probleem, want met vallen en weer opstaan zijn we allemaal groot geworden. Maar voor nu blijf ik de zuiver keuzes maken, want het brengt me instant geluk en mooie momenten op mijn pad. Nu wacht ik even en voel en beleef de zuivere keuze. Zoals ik al zei de keuze is reuze, maar doe je mee en kies jij ook voor zuivere keuzes? Het zijn keuzes die je voor jezelf maakt, maar ook voor het grotere geheel. Voor nu en in de toekomst. Ik weet het, ik geef je de keuze. Zoals ik al zei je hoeft niet gelijk te beslissen, maar voel en wacht even 😉.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.