Laat het los

Gepubliceerd op 10 januari 2022 om 13:54

Man man man, time flies when you’re having fun. We zijn alweer een week verder in het jaar en mijn intenties voor dit jaar zijn al in volle gang. Het leuke is dat ik enorm merk dat ook de mensen om mij heen als een speer gaan. Focus en intentie: twee prachtige woorden die je een heel eind op weg gaan helpen als jij iets wilt bereiken dit jaar. In de blog “Happy New Year” gaf ik al aan dat ik liever een intentie zet dan een doel, omdat ik erin geloof dat een intentie je niet teleur kan stellen. Excuus, ik zeg het verkeerd. Wij zijn zo streng voor onszelf dat wanneer we een doel stellen, we dat doel we dat ook moeten behalen. Lukt dat niet, dan zijn we vaak teleurgesteld. Een intentie voelt veel minder aan als druk. Een intentie is meer van: het lijkt leuk, of fijn om dit te bereiken, maar al lukt het niet, dan is er ook geen man over boord.

 

Doel

“Ach, maak je niet zo druk”, zou je kunnen zeggen. Dat doe ik ook niet, want ik zet namelijk alleen maar intenties. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een intentie of een doel? Bij een doel komt vaak het “hoe” om de hoek kijken. Je wilt iets, dus hoe ga je dat bereiken? Je maakt een stappenplan waarbij je zelf de controle hebt over de stappen die je gaat ondernemen om je doel te behalen. Het voelt bij een doel ook meer of je van buiten naar binnen werkt. Dus veel pragmatischer, waardoor er voor mij, en wellicht voor wel meer mensen, toch een bepaalde druk op ligt dat je het doel moet halen. Ook omdat het anders zo zonde voelt van de tijd en energie. Het kan soms zelfs als falen aanvoelen.

 

Intentie

Bij een intentie heb je meer een wens. Iets wat je graag zou willen, iets wat je fijn om lijkt om te bereiken of te doen. Een intentie zetten voelt veel minder aan als moeten. Je bent ook veel minder bezig met de manier waarop je intentie zou moeten gebeuren. Een intentie voelt meer als een uitnodiging aan het universum. Zo van: nou, dít zou ik graag willen. Ik laat het hoe los en het wanneer ook. Dus universum, breng het maar bij me zodra het kan. Als het niet gebeurt, is er geen man over boord. Een intentie voelt daardoor veel minder prestatiegericht, omdat er geen druk op jou persoonlijk ligt. Je bent er oké mee wanneer je intentie niet uitkomt. Dan voel je niet dat je iets verloren hebt, want je hebt er niets voor hoeven doen. Dit kwam vanuit jezelf. Je werkt hier dus van binnen naar buiten. Onbewust zit er dus op die manier minder druk op de intentie.

 

Makkelijk

Het leuke is dus: omdat de intenties mij zoveel makkelijker afgaan en er zo’n intrinsieke drive naar boven komt om mijn wensen uit te laten komen, wordt de intentie een onbewuste manifestatie. Ik word er heel blij van als ik eraan denk. Wanneer je iets heel graag wilt en je steeds wanneer je eraan denkt al een lach op je gezicht krijgt, komt het vaak uit. Denk eens aan de keren dat jij iets wilde je dacht eraan en werd al letterlijk blij bij de gedachte… Ja, zie je het weer voor je? Dat ene ding, die ene reis of name it, wat je maar wilde. Doordat jij een hoge trilling hebt dankzij je gelukzalige moment, als je aan je wens denkt, versterk je de intentie dat je het mag ontvangen of welke intentie je ook gezet hebt. Het volgende moment denk je weer aan totaal iets anders. Je laat het los. Net zoals bij manifesteren.

 

Manifesteren

Je wilt iets, je denkt eraan, met een positieve emotie erbij. Zie het voor je en laat het los. Vertrouw erop, dat wat jij wenst ook naar je toe komt. Net als een pakketje wat je online bestelt. Ook al bestel je het in Verweggistan, je vertrouwt erop dat doordat je gegevens ergens hebt ingetypt, je pakketje ook bij jou wordt afgeleverd. Je hebt er  blindelings vertrouwen in. Sommige mensen niet. Helemaal de mensen die alles willen controleren. Deze mensen zijn dus waarschijnlijk altijd hun track and trace-code aan het controleren. Ik zal je een geheimpje verklappen: we kúnnen helemaal niets controleren. Maar dat denken we graag. We denken dat we heel veel kunnen controleren, maar eigenlijk hebben we nergens vat op. Niet op ademen, niet op naar de wc gaan, niet op eten, niet op hoe we dood gaan, niet op onze vrienden, partners; je kan het zo gek niet bedenken. Het is namelijk allemaal al voor ons uitgedacht. Zoals men zegt: het staat geschreven in de sterren en the source works in mysterious ways.

 

Laat het los

Het is ook lastig als je gelooft dat je alles kunt controleren. Stiekem weet je het zelf ook wel. Je controleert geen moer, het geeft je alleen zo’n fijn en veilig gevoel. Want het loslaten; dan voel je je zo onthand. Je hebt letterlijk niets te doen, geen controle, niks, nada, noppes. Ik heb dit jaar veel intenties gezet. En, zoals ik in het begin zei, mijn jaar kan al niet meer stuk. Het is supergoed begonnen met de intenties die ik heb gezet, maar nu is het ook mijn intentie om nog meer te vertrouwen op het universum. Het universum weet zoveel beter dan ik wat het beste voor mij is. Dat geldt overigens voor iedereen. Ik kan alleen maar vragen wat ik wens. Het hoe en wanneer laat ik los. Kijk, daar zeg ik dat woordje weer. Ja ik ga ervoor, buiten balans, harmonie en liefde, is de intentie van vertrouwen er ook aan toegevoegd. Oh ja, en loslaten; ik was het bijna vergeten.

Ik had het al zo weer losgelaten!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.